marți, 19 mai 2015

Sustinem CAMPANIA ANTI FAKE


  Am descoperit de curand acest articol prin care se trage un semnal de alarma cu privire produsele contrafacute, in special cosmetice.

  Si noi, ca importatori si distribuitori de produse cosmetice si accesorii pentru make-up avem de-a face zilnic cu clienti, mai mult sau mai putin cunoscatori. De aceea, dorim sa punctam cateva lucruri esentiale referitor la acest subiect.

 Neavand un pret exagerat de mare (in jur de 20 lei/ perechea), n-ai crede ca si genele false reprezinta o buna afacere pentru cei care comercializeaza produse contrafacute. Dar din pacate, piata este plina de astfel de produse si se extind pe zi ce trece.

  Sa luam un exemplu concret: genele false tip banda de la Ardell, Andrea sau Salon Perfect, fabricate 100% din par natural costa pe site-ul nostru intre 19-21 lei. La metrou, la chioscul din coltul strazii sau pe diferite site-uri "acestea" se pot regasi si la preturi de 7-8 lei.

Desi pe ambalaj scrie Ardell, acest produs nu exista in portofoliul producatorului.
 
  Sa-ti spunem un secret: chiar daca ne dorim, nu putem vinde un produs original la un asemenea pret. Daca punem la socoteala toate cheltuielile de achizitie, de transport, de depozitare, de marketing etc., realizam ca este imposibil sa vindem o pereche de gene false cu 7 lei. Si acest lucru il pot garanta toti cei care comercializeaza produse originale.

 Ca si cumparator, pretul este cel care te influenteaza sa alegi aceste produse. La prima vedere, sa cumperi "aceeasi" pereche de gene false cu 7 lei in loc de 20 lei, reprezinta o economie serioasa.

   Vei zice poate ca nu tii neaparat ca produsul sa fie original, atata timp cat arata la fel si costa mai putin. Insa, iti vei da seama ca ai gresit atunci cand vei realiza ca genele tale nu sunt din par natural, pentru ca sunt mai tari, mai rigide, ba chiar se dezlipesc mai repede si chiar te zgarie. Sau atunci cand vei constata ca desi sunt doar la cea de-a treia purtare, va trebui sa le arunci.
 
  O pereche de gene false originale Ardell sau Andrea vor rezista peste 10 purtari. Facand un calcul simplu, poti constata singur/a ca nu mai e o afacere asa buna sa alegi varianta ieftina.

  Problema cumparatorilor, in general, este ca nu gandesc pe termen lung si se grabesc aleaga ceea ce la prima vedere pare mult mai convenabil.

Aici avem de-a face cu o replica a extensiilor de gene Andrea. Desi ambalajul este asemanator, iti poti da seama foarte usor ca este vorba despre o copie de proasta calitate. Asta, daca stii produsul original.

  Mai grav decat comercializarea genelor false contrafacute este cea a adezivilor si aici putem avea de-a face cu reale probleme de sanatate.

 DUO este cel mai bun adeziv din lume si din acest motiv au aparut foarte multe copii ale sale, mai mult sau mai putin identice.
  Atunci cand vine vorba de ochi si de substante pe care le folosim in apropierea lor, nu ar mai trebui sa facem compromisuri. Adezivii pentru gene false trebuie sa fie foarte bine testati dermatologic, pentru a evita orice fel de iritatie. Nu putem spune acelasi lucru si despre cei contrafacuti sau de proasta calitate. Avand in vedere ca pretul este unul cu mult mai mic, ne permitem sa punem la indoiala grija si atentia pentru ingrediente.

  Folosirea unui astfel de adeziv poate avea efecte secundare destul de grave, de la mancarimi, roseata, ititatii pana la cazuri extreme de orbire.


    Cum iti poti da seama daca produsele pe care le cumperi sunt originale sau nu?


1. In primul rand, pretul ar trebui sa-ti puna un semn de intrebare. Daca acesta este ciudat de mic in comparatie cu alte preturi de pe piata, cu siguranta ai de-a face cu un produs contrafacut.

2. Ambalajul. Desi unele produse au ambalaje aproape identice, ar trebui sa verifici daca pe el apare numele producatorului, daca logo-ul este 100% acelasi sau daca apar elemente diferite pe ambalaj.

3. De foarte multe ori, fake-urile nu se regasesc in portofoliul producatorului. Verifica daca acel tip de produs (model, nuanta, pachet) chiar exista. Poti face acest lucru accesand site-ului producatorului.

4. Poti cere vanzatorului un certificat de conformitate. Daca produsele sunt originale, ar trebui sa-ti dea fara probleme.

5. Sa cumperi intotdeuna de la magazine de incredere.

  Ai grija ce produse alegi atunci cand vine vorba de frumusetea si sanatatea ta. Nu orice produs cu eticheta simpatica poate fi si bun pentru tine, iar riscurile pe care ti le asumi folosind produse de proasta calitate sunt foarte mari.

Informeaza-te inainte de a face orice alegere.

  Speram sa-ti fie de folos acest articol si usor, usor sa informam corect consumatorii in ceea ce priveste calitatea produselor.
  Daca ai intrebari legate de acest subiect sau despre produsele noastre, nu ezita sa ne contactezi. 
 
 
 

 


 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu